Varit inlagd på Sjukhus

Nu har jag varit lite frånvarande från bloggen några dagar men jag har inte mått bra.
jag var hemma måndag och tisdag från jobbet förra veckan. Jag gick och jobbade på onsdagen men kände då att jag inte mådde bra alls var så trött och andfådd kroppen kändes som bly. Så när jag kom hem från jobbet ringde jag vårdcentralen och pratade med dem och fick komma in direkt.

De lyssnade på hjärta och lungor och tog prover läkaren hörde ett blåsljud på hjärtat som han var lite orolig för eftersom jag inte har haft de förut.  Sen dagen efter ringde läkaren upp mig kl 8 på morgonen och sa jag behövde åka in till akuten och be dem kolla hjärta då blev man lite rädd. De började med Ekg och andra prover då visade sig jag hade blodbrist järnet låg på 66 och man ska ha 120.Då sa läkaren jag skulle få blod  2 påsar.

jag blev inlagd  och de tog ännu mera prover och de har tagit en massa prover på mig. jag var ganska blek när jag kom in på sjukhuset och rätt  trött.

Sen fick jag komma upp till avdelningen och jag hade turen att få ett eget rum och egen toalett.
Där tog de mer prover på mig  jag kände mig som en nåldyna men tur man inte är spruträdd.

 Jag fick jätte god mat medans jag väntade på provaren och kl 21 på kvällen och fram till kl 01  fick jag 2 påsar blod. Jag kan säga jag sov väldigt dåligt på sjukhuset. Jag slumrade till flera gånger  men sov inte helt bra.

På morgonen kom  de och tog lite mera prover och sen kom ronden och läkaren  pratade med mig och de sa de ville ta ett glutenprov också man kan tydligen bli så här dålig då.

Sen ska jag göra gyn undersökning samt gastroskopi och koloskopi men eftersom jag ska sövas så kommer jag bli inlagd ett dygn en gång till då jag ska få hjälp med den här väskan man ska dricka man ska dricka minst 3 liter och jag fixar inte de.

Jag fick stanna ett dygn på sjukhuset för att de som skulle göra gastroskopi på mig  hade semester och  jag hade ätit så skulle jag få en remiss och de kommer hem en tid till mig när de blir dags. Att göra den de hade sett något på tarmarna förra gången som inte var bra.  När man har ibs så får man inte tillräckligt med järn och näring och kroppen kan inte ta upp all då kan de hända att de blir blodbrist men de håller på utreder detta så de inte ska hända igen.   Jag hade jättebra läkare både på akuten och på avdelning och undersköterskor och sjuksköterskorna var super bra.
Nu äter jag järntabletter 2 om dagen som jag tar vid  12 tiden på dagen ihop med mat och sen vid kvällsmaten . Här kommer de några bilder som jag tog på sjukhuset

På akuten

Lunch när jag kom upp till avdelningen. Fiskgratäng och mos  

Tv på rummet

Fint väder

kvällsmat köttfärspaj

Blodpåfyllning på natten

Nål i armen

Frukost

Förmiddagsfika

Kyckling och ris till lunch sen fick jag åka hem
Nu har jag varit hemma några dagar och börja bli piggare och piggare tanken är att jag ska jobba på onsdag , jag har endast 10 arbetspass kvar innan jag  går på 4 veckors semester. De ska bli skönt. Hoppas ni orkade läsa mitt långa inlägg. och några bilder

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *