Semestern är slut för denna gång

Idag börjar jag jobba igen men de ska bli skönt och komma igång igen och få rutiner man mår bäst av de.  Även om man kunde vara hemma en vecka till så är de skönt och komma tillbaka till jobbet och mina goa kollegor. Jag trivs så bra på jobbet.

Vi har fortsatt att koka vatten än måste vi göra de. man börjar komma in i det med koka vatten vi har en stor pasta gryta som vi kokar varje kväll de tar en dag innan de blir svalt. Sen häller jag upp i flaskor och in i kylen. Men får ta ut flaskor ur kylen när man ska dricka för de blir lite för kallt och dricka.

De är bra med en stor pasta gryta och koka vatten. 

På kommunens hemsida får man regelbundna uppdateringar om vatten situationer då kan stå så här på dagarna.

Aktuellt läge

26 augusti, klockan 17:10
Under eftermiddagen blev de preliminära resultaten för lördagens vattenprover klara. Av dom var tretton utan anmärkning och två visade tjänligt med anmärkning. Detta är i sig inget ovanligt, speciellt inte med tanke på hur många analyser som gjorts under dessa dagar. Cirka hundra prover har tagits sedan i onsdags, varav inget har visat positivt för E-coli. De bekräftade resultaten på lördagens prover kommer under måndag förmiddag.
Rekommendationen att koka dricksvattnet kvarstår fortsatt.
25 augusti, klockan 19:59
De preliminära resultaten på vattenproverna från fredagen är klara och visade negativt i alla odlingar. Inga koliforma bakterier. De bekräftade provresultaten kommer i morgon, sen eftermiddag/kväll.
25 augusti, klockan 11:19
En aning försenat kom bekräftelsen från laboratoriet i Jönköping på gårdagens preliminära resultat.  Provet är negativt för Koliforma bakterier. Ingen ny påväxt under natten. Nästa provresultat väntas under kvällen och då gäller det fredagens vattenprover.
24 augusti, klockan 22:59
Alldeles nyss kom svaren från gårdagens provtagningar. De togs på drygt 20 platser runt om i staden och kringliggande samhällen. Alla resultat var negativa, det vill säga utan kontaminering av koliforma bakterier. Nästa provresultat förväntas runt klockan tio i morgon förmiddag.
24 augusti, klockan 10.02
Nya resultat från labbet i Jönköping visar att de vattenprov som i tisdags testades positiva för koliforma bakterier inte innehåller E.coli. Provtagning pågår och kokningsrekommendationer kvarstår till dess att vi fått tre godkända analysresultat.
24 augusti, klockan 09:15Abonnenter som är anslutna till Läckö eller Tuns vattenverk berörs inte av bakterier i dricksvattnet. Är du osäker på var ifrån du får ditt dricksvatten kontaktar du Lidköpings kommun på telefonnummer 0510-77 00 00.
23 augusti, klockan 23:31För en kvart sedan talade enhetschefen för vatten och avlopp, Pernilla Bratt, med laboratoriet i Jönköping som konstaterat att samtliga prover som skickats in under natten till onsdag, samt under onsdag dag, indikerar negativt resultat för koliforma bakterier. Alltså ingen kontaminering. Det enda som visade utslag var råvattnet, alltså det vatten som tas ifrån Vänern innan rening i vattenverket. Detta är helt naturligt försäkrar vattenverket.
Faran är dock inte över utan invånarna rekommenderas fortsatt att koka dricksvatten och vatten för matlagning. Vattnet måste under tre dagar i rad visa negativt resultat i testerna för att anses rent och säkert.
-Det klart att det är oerhört skönt att vi är på rätt väg, även om mycket arbete återstår. Det har gjorts ett fantastiskt jobb här och invånarna har verkligen ställt upp och hjälpt både oss och varandra i denna svåra situation, konstaterar Pernilla Bratt, VA-chef, Lidköpings kommun.
23 augusti, klockan 15:11Nya provtagningar är på väg i taxi till laboratoriet i Jönköping, dit vi skickar mikrobiologiska analyser sedan Eurofins i Lidköping inte längre utför dessa tjänster. Proverna är från bland annat Filsbäck, Dalängen och Saleby och kommer under morgondagen generera indikationer på eventuell kontaminering. Efter två dygn kan de koliforma bakterierna bekräftas. Först på tredje dagen kommer vi få svar på om det verkligen finns E. coli-bakterier i vattnet. Vid nio-tiden i kväll kommer vi följaktligen få indikationen ifrån gårdagens provtagningar.

Vi har stora potatisar och jättefina moroötter
Det regnar där det är vitt kom regn och sol om vartannat i går

I går gjorde jag säsongens första potatismos på egna potatisar. De är så gott med hemmagjort mos

Gräsmattorna är gröna och fina igen så härligt och se. men de behöver inte regna varje dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *