Pinocchiotårta

Rund Pinocchiotårta

Marängtårta
75 g smör
1 dl socker
1½ tsk bakpulver
4 äggulor
1½ dl mjöl
½ dl mjölk
4 äggvitor
2 dl socker
mandelspån
Grädde
valfri fyllning
Sätt ugnen på 150 grader.
Pensla två runda springformar med lite smält smör, och fäst bakplåtspapper i botten och längs kanterna.
Vispa smöret vitt och luftigt, tillsätt sockret och bakpulver. Rör ner äggulorna, ett i taget.
Tillsätt mjöl och mjölk och rör till en jämn smet. Bred smeten fördelat på hälften i de båda formarna.
I en ren, gärna rostfri bunke vispas äggvitorna till vitt skum. Tillsätt sockret lite i taget och blanda med elvisp till en toppig maräng. Bred marängen över sockerkakssmeten och strö över mandelspån.
Grädda i 40 min, i nedre delen av ugnen.
Låt bottnarna bli helt kalla innan du lossar bakplåtspappret och fyller med vispad grädde och valfri fyllning
Bottnarna i ugnen
Höga och fina
men de sjönk lite
Vispad och blandad hallongrädde. blanda mosade hallon
Så blev min variant av tårtan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *