Räktårta cheesekake

En fantastiskt god och lyxig räktårta. Med botten av kavring och sedan toppad med en lyxig röra med räkor och annat gott! Garnera sedan som du vill.
Tid: ca 1 timme

6 portioner
Ingredienser:

250 g kavring
100 g smör

300 g färskost
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
4 tsk pressad citron
1 st liten rödlök ta mycket lite rödlök en halv räcker smaken tar över annars
500 g räkor
ca 1 dl hackad dill
250 g räkor
1 st citron
ca 0,5 krukor dill
Gör så här:

     Botten:

    1. Mixa brödet i mixer.

    2. Smält smöret. Tillsätt brödsmulorna och rör om tills brödsmulorna sugit upp allt smör.

      Tryck ut i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Platta till och ställ kallt.

      Fyllning:
    1. Mät upp färskost, crème fraiche, salt, peppar och citronsaft i en bunke.

      Blanda ihop.

    2. Skala och hacka räkorna. Hacka rödlöken fint. Hacka dillen fint.

    3. Tillsätt de hackade räkorna, rödlöken och dillen till färskost blandningen.

      Blanda till en jämn smet.

    4. Bred ut smeten på kavringsbotten och ställ in i kylskåpet och låt stå minst 2 timmar eller upp till 2 dygn före servering.

       

Garnering:

  1. Före servering: Garnera tårtan med färska räkor, citronskivor och dillkvistar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *