Kycklingpaj

Ingredienser

Receptet gäller för 6 port

3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:

2 kycklingbröstfiléer
300 g purjolök
½ tsk salt
1 röd paprika
3 ägg
2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika & chili

 

lätt crème fraiche paprika & chili 13%

 

2 dl Arla Köket® riven ost gratängRiven ost Gratäng 24%

 
 

Gör så här

  • Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
  • Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten.
  • Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
  • Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *