Min första semester vecka

Jag vet jag är dålig på och blogga men nu slänger jag in några rader hoppas ni läser.

 jag tycker de är så svårt och få till och blogga och vad jag ska skriva om.

 Jag kämpar på med min värk i nacken den kommer och går.

 jag går på laserbehandling hos en kompis hon är så bra. jag har fått lite övningar som jag ska göra.  just nu kan jag  bara göra 5  i taget men de blir nog bra med det.

 Nu har vi fått sommarvärme jag valde rätt vecka och ta semester.

 ska försöka blogga med mobilen några rader i alla fall. De brukar ju gå bra att göra de,

Idag har jag dammsugit i ladugården. vi har tagit bort våra höns så nu städar vi ur där hönsen har varit. Sen byter vi ut sitt pinnar osv. Så de är rent och fint till nästa höns. kommer.

Midsommar var lugn och skön. vi var hemma och tog de lugn och varmt de var 30 grader varmt. Så varmt brukar de inte vara på midsommar.

jag borsta loss lite päls på freja  hon fäller så  Här tar hon en paus

Midsommar tårtan jag gjorde var  pinocchiotårta 

Pinocciotårta ca 15 stora bitar  (den är hög, så kan räcka till fler)

Botten:
7 äggulor
150 g rumsvarmt smör
2,25 dl strösocker
1,25 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

Maräng:
7 äggvitor
3,75 dl strösocker
1,5 dl hackade hasselnötter eller mandelspån att strö mellan och över tårtan

Fyllning:
600 g kylskåpskall färskost
3 dl kylskåpskall vispgrädde
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
skal från 2 citroner
1 kg färska jordgubbar eller blanda bär. Hallon, blåbär, vinbär är gott! 

Citronmeliss eller mynta blad att dekorera med

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper. Jag smörjde även med rapsolja noga på hela bakplåtspappret så släpper kakan lätt. 
  2. Vispa ihop smör och strösocker krämigt med elvisp. Ha i en äggula i taget och vispa mellan varje ägg med elvispen. Spara äggvitorna till marängen.
  3. Tillsätt mjölken och vispa lite till.
  4. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott. Bred ut smeten på plåten och ställ åt sidan medan du gör marängen.
  5. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. (Maräng är känsligt) Tillsätt lite strösocker i taget under konstant vispning tills du får en tjock och blank maräng.
  6. Bred ut marängen över kaksmeten på plåten. Strössla på hackade hasselnötter eller mandel flarn och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter. Marängen ska få lite färg, jag hade inne min kaka längre.
  7. Låt kakan svalna helt och hållet innan du delar den i två på mitten av långsidan. Jag tog hjälp av Janne, vi hade varsin spatel och skar loss hela kakan först. Lyft den tillsammans. Under tiden kan du göra fyllningen.
  8. Vispa ihop färskost och vispgrädde riktigt tjockt och krämigt med elvisp. Detta tar några minuter.
  9. Sikta ner florsocker och vaniljsocker. Riv ner citronskal och vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.
  10. Skölj jordgubbarna ordentligt och skär hälften av dem i mindre bitar. Jag hade även några hela jordgubbar med kvisten kvar. 
  11. Bred ut hälften av fyllningen på första halvan, strössla på hälften av de skurna jordgubbarna och lägg på nästa kaklager. Bred ut resten av fyllningen och strössla på resten av de skurna jordgubbarna. Dekorera med resten av jordgubbarna och till sist citronmeliss.
  12.      Servera din pinocchiotårta direkt eller förvara den i kylskåpet.

Tips: Gör en glutenfri pinocchiotårta genom att byta ut vetemjölet mot 3,5 dl glutenfri mjölmix.

 

hoppas ni alla hade en bra midsommar kramar

2 tankar kring ”Min första semester vecka

  1. Anna

    Ja, jag har inte heller varit så värst aktiv med att blogga. Ha ha, vilken rolig bild och stil på kissen!
    Testa och be om att få ackupunktur för nacken. Det är skönt.
    // Kram

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *